Ευρυαγγείες / Αγγειώματα

Ευρυαγγείες / Αγγειώματα

Ευρυαγγείες / Αγγειώματα

Μια πολύ διαδεδομένη τεχνική για την εξάλειψη ευρυαγγειών και αγγειωμάτων είναι η θερμοπηξία. Φυσικά θα πρέπει να εκτελείται μόνο από εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό. Είναι μια πολύ αποτελεσματική και παράλληλα ασφαλής θεραπεία, κατά την οποία προκαλείται καυτηριασμό στην ατέλεια που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτές οι συσκευές συνήθως κάνουν χρήση βελόνας, της οποίας την πολικότητα αλλάζουν εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φτάσουμε πολύ υψηλή θερμοκρασία τοπικά, χωρίς όμως να δώσουμε χρόνο στην θερμότητα να τραυματίσει του γύρω ιστούς.

Το κλειδί σε αυτήν την μέθοδο, όπως και στην ριζική είναι η συχνότητα της συσκευής. Εκτεταμένη έρευνα δείχνει ότι σε υψηλές συχνότητες (25MHz και πάνω), η ζώνη καταστροφής συγκεντρώνεται πολύ κοντά στην βελόνα, όπου εντοπίζεται η ατέλεια. Με χρήση χαμηλότερης συχνότητας υπάρχει πολύ μεγάλη διάχυση της θερμότητας η οποία διεισδύει πολύ βαθύτερα στο δέρμα, προκαλώντας έτσι δυσφορία και ανεπιθύμητες παράπλευρες δερματικές αντιδράσεις.

Κάτι ακόμα που επηρεάζεται άμεσα από την συχνότητα, είναι και ο χρόνος που χρειάζεται η συσκευή για να φτάσεις την επιθυμητή θερμοκρασία. Αυξάνοντας την συχνότητα, μειώνεται δραματικά τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η διάχυση της θερμότητας στους γύρω ιστούς. Αυτό κάνει την θεραπεία μας πολύ πιο ανώδυνη και ακόμα πιο ασφαλή. Μια άλλη τεχνική εξήγηση είναι το γεγονός ότι η υψηλή συχνότητα επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση της ισχύος από τα μόρια του νερού που περιέχονται στο δέρμα.

ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ: