Κυτταρίτιδα / Λιποδιάλυση

Κυτταρίτιδα / Λιποδιάλυση

Κυτταρίτιδα / Λιποδιάλυση

Η κυτταρίτιδα και το περιττό λίπος ήταν πάντα μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες ομορφιάς, ειδικά στους μεσογειακούς λαούς που παρατηρείτε περισσότερο. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει μια πληθώρα τεχνολογιών και μηχανημάτων που μπορούν να μας δώσουν λύση. Αν και αντιμετωπίζουν το ίδιο φαινόμενο η κάθε τεχνολογία χρησιμοποιεί διαφορετική αρχή λειτουργίας. Αναφορικά μερικές τεχνολογίες και οι επιδράσεις τους:

Η Ενδοδερμία είναι ένα μη επεμβατική και τελείως ανώδυνη θεραπεία, σαν βαθύ μασαζ. Λειτουργεί σε υποδερμικό επίπεδο που εφαρμόζεται για να διεγείρει την κυκλοφορία στις αρτηρίες και το συνδετικό ιστό που έχει κατακράτηση υγρών. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα, την χαλάρωση του δέρματος, και προκαλεί άμεση αποσυμφόρηση της περιοχής.

Η ηλεκτροενδυνάμωση (electrostimulation) προκαλεί την αύξηση της μικροκυκλοφορίας και την οξυγόνωση των ιστών. Με ιδιότητες σύσφιξης, προσφέρει βελτίωση του μυϊκού τόνου και της κυτταρίτιδας. Βοηθάει και στην σωστή ενεργοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος του σώματος

Η ηλεκτρολιπόλυση (electrolipolysis) είναι μια μορφοποιημένη κυματομορφή, που δρα άμεσα σε υποδερμικό επίπεδο με ικανότητα εξομάλυνσης. Με συνεχές γαλβανικό ρεύμα, που προκαλεί δονήσεις στον ιστό, διεγείροντας τον κυτταρικό μεταβολισμό, με επακόλουθη μεγαλύτερη κατανάλωση οξυγόνου και αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας.

Τα lipolaser είναι μία τεχνική κατά την οποία το λέιζερ διεισδύει μέσα από το δέρμα για να φτάσει στα λιποκύτταρα και να προκαλέσει την καταστροφή τους. Υπάρχει και η τεχνολογία LLLT (Low Level Laser Treatment) που κάνει χρήση ενός πιο αδύναμου lipolaser, με στόχο τον τραυματισμό του λιποκυττάρου και την διαφυγή του λίπους από την κυτταρική μεμβράνη.

Ο υπέρηχος προσφέρει φοβερό αποτέλεσμα στο αδυνάτισμα και την κυτταρίτιδα μέσω της θερμικής, χημικής και μηχανικής τους δράσης. Υπάρχουν και οι υπέρηχοι cavitation για τοπικό πάχος που ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία και μειώνουν σταδιακά την αντιαισθητική κυτταρίτιδα οποιασδήποτε μορφής, με αποτέλεσμα την τόνωση του σώματος.

Η πρεσσοθεραπεία συμβάλλει στην αποκατάσταση της φλεβικής και λεμφικής λειτουργίας, αυξάνοντας την κυκλοφορία. Προκαλεί αποστράγγιση, μειώνοντας τη διόγκωση και την ένταση των μυών. Έχει ένα σημαντικό αποτοξινωτικό, αναζωογονητικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την οξυγόνωση των ιστών και αποτρέπει το σχηματισμό της κυτταρίτιδα

ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ: